Ausztria: havazással köszöntött be az ősz, korlátozások több helyen

2015.09.24

Nemcsak az Alpokban, hanem néhol a völgyekben is havazott Ausztriában szerdán: több tartományban ízelítőt kaptak a télből szeptember végén.

Hochkönig szerda délelőtt: ízelítő a télből: Fotó: Kocsis Zsolt
Hochkönig szerda délelőtt: ízelítő a télből: Fotó: Kocsis Zsolt

 

Ausztriában lezárták a Grossglockner Hochalapenstrasse elnevezésű hegyi utat (50 centi hó esett, és hófúvás is volt), de több helyen kötelező a hólánc, a B 99, B95, B165 és L704 jelzésű utakat. A 3106 méter magas Sonnblick csúcson 65 centi friss havat mértek.


A keleti tartományokban erős szél fúj, a rohonci (Rechnitz) meteorológiai állomáson 85 kilométeres széllökéseket mértek.


A sielok.hu beszámolója szerint szezon első jelentősebb havazása érte el az Alpok területét az előző napokban. Sok helyen már 1200 méter magasságban is havazott, a felsőbb részeken pedig akár fél méter havat is hozott a csillagászati ősz beköszöntével megérkezett hidegfront.


A legjobban a nyugat-ausztriai, a dél-kelet svájci és az észak-olasz hegyek jártak ezzel a havazással. Ezeken a részeken - a tegnap délutáni adatok szerint - több helyen is elérte a 40-50 centimétert a lehullott hó mennyisége.

 

Nem karácsonyi, hanem őszi fotó, Gastein, 2015. szeptember 23 Fotó: gasteinertal.com
Nem karácsonyi, hanem őszi fotó, Gastein, 2015. szeptember 23 Fotó: gasteinertal.com

 

 

 

 

2015.09.22
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mosogató, recepciós, ács, konyhai kisegítő, szobalány, takarító, gyári munka, szakács, pincér, kozmetikus és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.09.23
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szobalány, takarító, mosogató, konyhai kisegítő, kozmetikus, gyári munka, szakács, recepciós, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.09.23
Masszív hidegfront érte el Ausztriát szerdán, a nyugati tájakon több tartományban esik, 1100-1600 méter felett pedig havazik. A csapadékzóna fokozatosan terjed kelet felé, de előtte még 20 feletti hőmérsékleteket mérnek.

2015.09.24
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálok válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ügyintéző, ács, gumiszerelő, takarító, ablaktisztító, gyári munka, szobalány, mosogató, szakács, recepciós, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség