Ausztria: elszabadult tehervagonok csapódtak a személyvonatba, 12 utas sérült meg

2016.10.19

Elszabadult vasúti teherkocsik okoztak balesetet Alsó-Ausztriában Wieselburgban: az öt vagon nekiütközött egy személyvonatnak, négyen személy súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg.

Az ORF helyszíni beszámolója szerint a rakomány nélküli kocsik szerdán déli háromnegyed tizenkettőkor szabadultak el. Ezt követően 10-12 kilométert gurultak a vasúti pályán, amikor a wieselburgi  vasútállomás közelében nekiütköztek egy St.Pöltenből Scheibbsbe tartó, két kocsiból álló motorvonatnak. A Vöröskereszt délután kettőkor pontosította a sérültek számát: 4 személy súlyos, 8 könnyebb sérüléssel került kórházba - az egyik sérültet a helyszínen újraélesztették a mentők, akik több autóval és 30 segítővel érkeztek a helyszínre és egy helikopter segített a mentésben.


Az első vizsgálatok szerint a tehervagonok Randeggben szabadultak el, és 20 perc alatt gurultak be Wieselburgba, ahol végül a baleset történt - nekicsapódtak az állomásról éppen kijáró személyvonatnak.A vonatvezető, aki szintén a sérültek között van, észlelte a közelgő vagonokat, vészfékezett és valószínűleg figyelmeztetni is tudta az uatsokat. A Scheibbs és Pöchlarn közötti vastúi szakaszt a vizsgálat idejére lezárták.


Wieselburgban három évvel ezelőtt már történt egy hasonló baleset, írja az ORF. Akkor egy vasúti építésekere használt speciális kocsik szabadultak el, amelyek az egyik átjáróban letaroltak egy személykocsit, halálosan megsebesítve annak vezetőjét.


Az einsatzdoku.at portál képei itt tekinthetőek meg.

 

2016.10.19
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett informatikus, takarító, mérnök, szakorvos, gyári munka, bolti eladó, segédápoló, szakács, pincér, cukrász és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség