Ausztria: elszabadult tehéncsorda keveredett fel az A10-es autópályára és a főútra

2016.06.10

55 szarvasmarha (tehenek, borjak) szabadult el péntek este kilenc óra tájban egy bekerített legelőről Ausztriában, Salzburg tartományban. Az állatok előbb Golling és Werfen között az A10-es autópályán, majd a főúton és a vasúti síneken bolyongtak. Két baleset is történt, a lezárás órákig tartott.


A megzavarodott állatok az autópálya alagújtában Fotó: ORF

 

A csorda akkor tört ki, amikor a vihar fát döntött a karámuk kerítésre, és az állatok a Hiefler-alagút déli végénél feljutottak az autópályára. Egy 31 éves sofőr ugyan időben észlelte a veszélyt, azonban érintőlegesen ütközött az egyik állattal, amely elpusztult. Egy 75 éves sofőr kocsijával frontálisan találta el az egyik borjút - ez a példány is kimúlt, a két sofőr könnyebb sérülésekkel került kórházba, mindkét kocsi totálkárosra tört.


Az alagútban mindkét útpályát le kellett zárni, egészen éjfélig. A tűzoltók és a rendőrök megpróbálták a teljes pánikban lévő és megzavarodott állatokat leterelni az útról, azonban több szarvasmarha ismét visszafutott a sztrádára. Amikor a csordát nagy nehezen lehajtották az autópálya melletti főútra, akkor sem volt vége a történetnek, mert a rmült szarvasmarhák egy része az útmenti meredélyen keresett menedéket, ahonnét négyet csak daruval tudtak leemelni a tűzoltók, egy pedig egy vízgyűjtőbe zuhant.


Amikor már úgy tűnt, hogy minden rendben van, akkor az egyik állat a vasúti pályára szaladt, így Golling és Werfen-Sulzau között le kellet állítani a közlekedést éjjel 1 és 2 óra között. A főút kora reggel fél ötig volt zárva. A két elütött állaton kívül egy harmadik is elpusztult, utóbbi beleugrott a közeli folyóba és már nem tudták megmenteni. (ORF)

 

 

2016.06.07
Az osztrák hatóságok azzal gyanúsítanak egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező, 61 éves szír férfit és 33 éves magyar feleségét, hogy Ausztriában álnéven menekültnek adták ki magukat és hosszabb ideig szociális támogatásban részesültek, írja a heute.at. A portál szerint több tízezer eurót kasszíroztak.

2016.06.08
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, targoncás, bolti eladó, pénztáros, diplomás ápoló, takarító, szakács, pincér, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.06.10
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, raktáros, hegesztő, bolti eladó, gyári munka, takarító, konyhai kisegítő, szakács, lakatos, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség