Ausztria: egész héten folytatódik a hideg idő, többfelé várható havazás

2016.11.08

Egész héten hideg idő várható Ausztriában, írja a wetter.at meteorológiai portál. A hegyekben többször havazhat, akár 50 centi hó is hullhat.

A vasárnapi hóesés után kedden főleg délen (Steiermark, Karintia, Burgenland déli részén) várható csapadék, 500-800 méter feletti magasságban hó, az alacsonyabban fekvő helyeken eső formájában. 


Steiermarkban így festett a helyzet az A2-es autópályán kedden délután:
 

 

Szerdán folytatódik a hideg idő, az ország nyugati részén, Vorarlberg és Tirol hegyeiben 15 centi friss hó eshet. Csütörtökön újabb hidegfront érkezik, az Alpok északi oldalán 400-800 méter feletti magasságban ismét havazás várható, délen és délkeleten barátságosabb időre lehet számítani.


Pénteken a hegyekben hózáporokra van kilátás, a hideg levegő kitart egészen szombatig, amikor egy újabb front szorítja ki, ez azonban már enyhébb hőmérséletű légtömegeket hoz, így csak 1800 méter felett hullik majd hó.


A sielok.hu oldal friss adatokat is közölt a síterepekre hullott hó vastagságáról:


Hétfő délutánig 40-45 cm friss hó esett Hochkönig síterepén, hasonló mennyiségek jöttek le a Gastein völgy sípályáin is.
Sok hó esett a Magas-Tauern hegységben, Weißsee-n és Kaprunban közel 70 cm a friss hó a mérőállomások szerint. Obertauernben 32 cm a völgyben és közel 60 cm 2300 méter magasan.


A részletek itt érhetőek el.


(A Facebook-poszthoz feltöltött fotó Kaprunban készült, 2016. november 7-én.)

 

 

 

 


 

2016.03.03
Ausztria több tartományában havazás kezdődött szerda éjszaka, a legtöbb hó Karintia és Steiermark magasabban fekvő területein hullott. Bécsben és keleten eső esett, az első tavaszi hónapot eddig inkább téli időjárás jellemzi, írja a wetter.at időjárási portál.

2016.04.28
Összeomlott közlekedés, autópályán ragadt autók, kidőlt fák, súlyosan károsodott erdős és mezőgazdasági területek, ez maradt a szerdai havazás után Karintia és Steiermark egyes régióiban. Egyelőre még csak becsülni lehet a károkat, írja a az ORF.

2016.11.06
Havazik Ausztria több tartományában egy hidegfront nyomában. Tirolban több úton is akadozik a forgalom, az ország déli részén pedig kiadós esőre lehet számítani.

2016.11.08
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állsportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett konyhai kisegítő, takarító, gyári munka, bolti eladó, pénztáros, asztalos, építőipari segédmunkás, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség