Ausztria: bezúzta a kamerás oszlop a kocsi tetejét, hihetetlen szerencséje volt a sofőrnek és az utasának (Videóval)

2015.10.25

Rommá tört kocsi, beszakadt tető, ez a látvány fogadta az ausztriai A2-es autópályán az Edlitz és Grimmenstein között szombaton délután történt balesethez kiérkező tűzoltókat. Az autó két utasa azonban csaknem sértetlenül megúszta, hogy lehajtottak az autópályáról és egy oszlopot kidöntve kívülről csapódtak bele a korlátba.

A kamerát tartó oszlop a kocsira zuhant, beszakítva annak tetejét Fotó: Einsatzdoku
A kamerát tartó oszlop a kocsira zuhant, beszakítva annak tetejét Fotó: Einsatzdoku

 

A lengyel rendszámú autó az A2-es autópályán, a Bécs felé vezető sávban tért le az útról, eddig ismeretlen okok miatt,írja az Einsatzdoku portál. A vízelvezető árkon áthajtva több fának és bokornak nekiütközött, majd kívülről becsúszott a védőkorlát mögé, ahol egy kamerát tartó oszlopnak vágódott neki, ami aztán beúzta a tetejét, jókora lyukat ütve rá.


Az oszlopot magával sodorta a kocsi, a járművet végül a korlát fogta meg. Az egyik környékbeli  tűzoltóegység éppen úton volt hazafelé egy mentésről, így hamar a helyszínre értek a segítők, akik a roncsot látva a legrosszabbra számítottak. A 25 éves sofőr és 24 éves nő utasa saját azonban maguk szálltak ki az összetört kocsiból, előbbi sértetlenül megúszta a karambolt, míg utóbbit kisebb horzsolásokkal, sérülésekkel illetve sokkos állapotban vitték kórházba.


A tűzoltók előbb daruval emelték le az oszlopot a kocsiról, majd elszállíották a roncsot, írja az Einsatzdoku. A portál teljes képsorozata itt érhető el.

 

 

 

 

2015.10.25
Vasvárnap ismét aktuális ausztriai munkalehetőségeket ajánlunk látogatóink figyelmébe. Egyebek mellett szoftverfejlesztő, bolti eladó, masszőr, CNC-szakmunkás, gyári munka, mérnök, targoncás, informatikus, hegesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség