Ausztria: átszakította a zajvédő falat az az autópályáról lesodródó autó

2016.07.17

Súlyos baleset történt szombat este Ausztriában, az A2-es autópályán Laßnitzhöhe és Gleisdorf között: egy autó lerohant az útról, átszakította a zajvédő falat, írja az ORF.

A súlyosan sérült sofőr ki tudta magát szabadítani a roncsból Fotó: Freiwillige Feuerwehr Ludersdorf
A súlyosan sérült sofőr ki tudta magát szabadítani a roncsból Fotó: Freiwillige Feuerwehr Ludersdorf

A portál szerint a kocsi ismeretlen okból megcsúszott, többször átfordult, majd belecsapódott a zajvédő falba, végül pedig kigyulladt. A sofőr súlyosan megsérült, azonban ki tudta magát szabadítani  a roncsból, a mentők kórházba szállították.  A lángokat a ludersdorfi tűzoltók fojtották el, a mentési munkálatok idejére, mintegy másfél órára le kellett zárni az auótpályát - emiatt komoly torlódás alakult ki. (ORF)

A Ludersdorfi Önkéntes Tűzoltóság fotói itt érhetőek el.

 

 

 

 

2016.07.15
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett lakatos, diplomás ápoló, műtős, gyári munka, szobalány, vendéglátós kisegítő, pénztáros, bolti eladó, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.17
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, hentes, mérnök, gyári munka, sofőr, szakács, asztalos, pincér, karbantartó, pénztáros, bolti eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.17
Ausztriában is elérhető vált szombattól a Pokémon Go alkalmazás. Bécsben körülbelül 1500 fanatikus gyűlt össze a délutánra meghirdetett PokeWalkra, a Stephanplatzra.

2016.07.17
Legalább 80 garnitúra, alufelnire szerelt gumit loptak Ramsau im Zillertalban (Tirol, Schwaz környéke) egy telephelyről - a cég ügyfeleinek ott tárolt valamennyi kerekét elvitték vasárnap, a kora hajnali órában.

2016.07.17
Lelőttek egy férfit a rendőrök Bécs Ottakring negyedében vasárnap reggel, számol be az esetről az ORF. A járőröket a lakók azért hívták ki, mert az illető randalírozott, aztán késsel támadt a hatóság embereire.

2016.07.17
Különös eset történt szombat este Steyr (Felső-Ausztria) környékén, Oberland bei Gaflenz-ben. Egy férfi megállított egy vonatot a lezárt átjáróban, majd miután a szerelvény alig egy méterre tőle megállt, elsétált a helyszínről.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség