Ausztria: állatkínzás az átforrósodott kocsiban hagyni a kutyát, komoly büntetés jár érte

2015.07.02

Betörheti az autók ablakát az osztrák rendőrség, ha a gazda hosszabb időre az átforrósodott járműben hagyja kutyáját, emellett akár 7500 eurós bírságot is kiszabhat a hatóság a felelőtlen állattartóra.

 

A kurier.at írása szerint a tűző napon kocsiban hagyott négylábú kedvencek hamar életveszélybe kerülnek, ráadásul a tulajdonos akarva-akaratlanul állatkínzást követ el, a büntetés felső határa 7500 euró. Tavaly egy bécsi nőnek 3300 eurót kellett fizetnie, amiért 30 fokos hőségben az autóba zárta kutyáját, az ablak pedig csak résnyire volt nyitva. Amikor a rendőrök megérkeztek, az állat már eszméletlenül feküdt az első ülésen. a bécsi állatvédelmi ombusdman, Eva Persy szerint tavaly csaknem 20 esetben indult eljárás hasonló esetek miatt.

A szakértő szerint a kutyák nehezen viselik a hőséget, egy egészséges ebnek már 40 fok körül komoly problémái lehetnek, az idős, fiatal vagy beteg állatok  pedig jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Egy német tanulmány szerint napos időben, 24 fokos külső hőmérsékletnél 10 perc alatt 31, félóra alatt 40, egy óra múlva pedig 50 fok lesz az autóban - ugyanezek ezek az értékek 34 fokos hőségben 40-50-60 fok, vagyis a zárt térben a percek alatt a veszélyes értékre melegedhet a levegő. A néhány centire leengedett ablak semmit sem segít a dolgon. 

A hőgutát kapott kutyák lélegzése gyors, ám gyenge, nyelvük sötétpiros, tekintetük üveges, egyensúlyi zavarokkal küzdenek. A legfontosabb teendő, hogy az ilyen állatot azonnal árnyékba vigyük, és vizet adjunk neki, valamint egy nedves törülköző igyekezzünk lehűteni. A közvetlen zuhany tilos és veszélyes, az eb kerüljön minél előbb állatorvoshoz, áll a kurier.at cikkében.

 

 

2015.06.30
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, cukrász, pincér, konyhai kisegítő, gyári munka, karbantartó, szobalány, diplomás ápoló, marketing vezető és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.01
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett szakács, kozmetikus, segédmunkás, szobalány, mosogató, pincér, értékesítő, gyári munka, konyhai kisegítő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.02
Csütörtökön ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett recepciós, kőműves, diplomás ápoló, gyári munka, takarító, szobalány, konyhai kisegítő, szakács, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria terüeltén.

2015.07.02
Afrikai eredetű meleg levegő öntötte el Ausztriát: péntekig a nyugati tartományokban, utána pedig keleten várható trópusi hőség, akár 37-38 fok is lehet.

2015.07.02
Fényes nappal akart kirámolni két magyar férfi egy családi házat Ausztriában, azonban menekülniük kellett. Társukkal azonban ráfaragtak, a sofőr elaludt a kocsiban, így a rendőrök elkapták a triót.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség