Ausztria: a gázai hadműveletek ellen tiltakozó aktivisták összeverekedtek a Maccabi Haifa játékosaival

2014.07.24

Házhoz ment a nagypolitika Ausztriában: Palesztinával szimpatizáló aktivisták két ausztriai futballmeccsen is tiltakoztak az izraeli hadsereg gázai hadmozdulatai ellen. Bischofshofenben a Lille-Maccabi Haifa találkozóra berohanók összeverekedtek a játékosokkal, Bécsben csak zászlókat lobogtattak.

A Maccabi Haifa meccsén történt a súlyosabb incidens: a 85. percben többen befutottak a pályára, zászlókat lobogtattak, majd összetűzásbe kerültek az izraeli csapat játékosaival. A statikus kamera felvételén is látszik, hogy előbb csak néhányan verekedtek, aztán komoly összecsapás alakult ki, a biztonságiak és a rendőrök nehezen tudtak rendet tenni. A játékvezető végül lefújta a meccset, amelyet a Lille 2-0-ra nyert meg.

 


A másik rendzavarás  Bécsben, az Ernst Happel-stadionban történt. Itt fogadta a Rapid Wien a török Galatasarayt, a vendégcsapat szurkolói szektorából előbb egy, majd több szimpatizáns is beszaladt a pályára, palesztin zászlót lobogtatva. Miután kitessékelték őket, újra próbálkoztak, az egyik tiltakozó megsérült, miközben megpróbált a  tribünről a futópályára  lemászni. A meccset itt sikerült befejezni - a Rapid nyert 3-1-re.

 

Palesztin zászlóval tiltakozó a Rapid Wien-Galatasaray meccsen Fotó: Twitter
Palesztin zászlóval tiltakozó a Rapid Wien-Galatasaray meccsen Fotó: Twitter

A Lille-Maccabi Haifa meccsen az aktivisták összeverekedtek az izraeli csapat játékosaival Fotó: Twitter
A Lille-Maccabi Haifa meccsen az aktivisták összeverekedtek az izraeli csapat játékosaival Fotó: Twitter

 

 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség