Ausztria: 45 éves magyar férfi szenvedett súlyos balesetet Fürstenfeld mellett

2016.05.28

Magyar autós szenvedett balesetet szombaton reggel fél hat körül Fürstenfeld és Rudersdorf között. a B319-es úton. A 45 éves férfi gépkocsijával letért az útról, kidöntött egy jelzőtáblát, az autó átfordult és végül a kerekein állt meg.


A baleset helyszíne Fotó: Füstenfeldi Önkéntes Tűzoltóság

 

A Fürstenfeldi Önkéntes Tűzoltóság beszámolója szerint a kocsi vezetőjét a mentők elsősegélyben részesítették, aztán a jármű hátsó ajtaját feszítővel kellett kinyitni, utána pedig a bal B-oszlopot is ki kellett vágni, majd feszítő-vágó eszközök segítségével tudták kiemelni a roncsba szorult sérültet.

 

A súlyosan sérült férfiért mentőhelikopter érkezett, és a grazi kórházba szállította.. A roncsot a tűzoltok daruval emelték ki, és elszállították a helyszínről. A mentésben a Vöröskereszt munkatársai mellett az altenmarkti önkéntes tűzoltók is részt vettek. 
 


A 45 éves magyar sofőr beszorult a roncsba Fotó: Füstenfeldi Önkéntes Tűzoltóság
A 45 éves magyar sofőr beszorult a roncsba Fotó: Füstenfeldi Önkéntes Tűzoltóság

 

Fürstenfeldi Önkéntes Tűzoltóság mentésről készült fotói itt érhetőek el.

 

2016.05.27
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, fuvarszervező, szobalány, lakatos, hegesztő, gyári munka, szakács, pincér, kozmetikus, lovasoktató és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.05.27
Egyebek mellett lövedékeket, revolvert is találtak az osztrák katonák Mogersdorfnál (Burgenland) a vasúti töltésen. A tárgyakat egy ismeretlen személy hagyhatta hátra, aki éjjel gyalgolt Magyarország felé.

2016.05.28
Zivatar és jégeső zúdult péntek éjjel, szombat hajnalban több burgenlandi településre, írja az ORF. Loipersdorf, Kitzladen, Buchschachen, Grafenschachen és Oberwart környékén jég is esett, a víz utcákat, pincéket, garázsokat öntött el. A tűzoltók a reggeli órákig dolgoztak a károk felszámolásán, rengeteg helyen kellett szivattyúzniuk.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség