Apokalipszis most: súlyos jégverés pusztított Steiermark déli részén hétfőn este

2016.08.30

Ismét jégverés pusztított Ausztriában, Steiermarkban, hétfő délután és este Graz és Leibnitz környékén dúlt leghevesebben a vihar. Leibnitz környékén több település környékén elborította a jég a földeket, komoly károk keletkeztek a mezőgazdaságban

Perpersdorf (Steiermark délkeleti része) hétfő este: minden letarolt a jég Fotó: Stefan Liebmann
Perpersdorf (Steiermark délkeleti része) hétfő este: minden letarolt a jég Fotó: Stefan Liebmann

 

Az Aktuelle Wetterwarnung für Österreich nevű meteorológiai oldal Facebook-profiljára feltöltött videók és fotók apokaliptikus állapotkat mutatnak: volt ahol annyi jég esett, hogy gépekkel kellett eltakarítani.


Thomas Maier tűzoltósági szóvivő azt mondta az ORF-nek, hogy Liezentől Radkersburgig számos helyre kellett kivonulniuk az egységeknek. Graz környékén  Eggersdorf, Laßnitzhöhe, Fernitz és Spielfeld-Strass körzetében súlyos károk keletkeztek. A jégeső és az özönvíz több olyan települést is sújtott, ahol már az elmúlt hetekben is pusztított a vihar, így előfordult, hogy frissen felrakott tetőket újra leszakította a szél vagy szétverte a jég. Rengeteg fa dőlt ki, emiatt villanyvezetékek szakadtak le. Rattenbergben annyi eső esett, hogy a helyi patak rövid időn belül kilépett a medréből, házakat, pincékeet istállókat árasztott el.


Grazban, valamint Hartberg és Fürstenfeld környékén felhőszakadás volt, de innét nem jelentettek károkat.


A mezőgazdaság ismét megsínylette a jégverést, körülbelül 2000 hektáron pusztult el a termést, a kár több mint 1 millió euró.

 

A hétfői viharról készül videók:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.08.26
Pénteken ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett bolti eladó, pénztáros, mérnök, diplomás ápoló, szoftverfejlesztő, hegesztő, gyári munka, szobalány, takarító, pincér, szakács és más osztrák állásokra válogattunk ausztriai munkákat.

2016.08.28
Az osztrák és az európai légi hatóság közötti szerverproblémák miatt több tucatnyi repülőgép késett vaásrnap délután és este a bécsi repülőtéren - emiatt hatalmas káosz alakult ki Schwechaton.

2016.08.29
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett lakatos, házi gondozás, gyári munka, kőműves, burkoló, CNC-s, villanyszerelő, pénztáros, bolti eladó, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség