Ámokfutás Ausztriában: összeveszett szomszédjával és gyerekekre támadt egy osztrák férfi

2015.06.03

Négy emberre is rátámadt egy osztrák férfi a steiermarki Unterstorchában: egy anyát és két gyermekét, valamint a segítségükre siető szomszédot is megsebesítette szerda délután. Egy 8 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, a támadó elmenekült.

 

Frissítés csütörtök 9:20:

A Kleine Zeitung beszámolói szerint az egyedül élő, 52 éves férfi gyakran kereste a kapcsolatot a szomszédban élő 6 és 8 éves lánnyal, szóba elegyedett velük, fagylaltot vásárolt nekik. Ez nem tetszett a gyerekek apjának, és kifejezetten megtiltotta, hogy szóba álljanak a szomszéddal, aki ezt nagyon rossz néven vette és bosszút forralt. A két lány szerda este anyjával játszott a házuk előtt, amikor a támadó egy maga barkácsolta szúrófegyverrel rájuk támadt. A nagyobbik kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, édesanyja és testvére könnyebben sérült meg. Egy másik házban lakó férfi segített a segítségükre, gázpisztolyával háromszor is rálőtt a feldühödött támadóra, de az megsebesítette az alkarján. 

Szerdán írtuk:

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az oka a brutális tettnek, írta az orf.at a rendőrség beszámolója alapján, valószínűleg szomszédok közötti vita fajult tettlegességé. Az 52 éves férfi egy hegyes, szerszámhoz hasonló tárggyal (a közleményekből nem derült ki, hogy milyen eszközről volt szó, de szúrt és vágott sebeket is okozott vele) előbb a két kislányra, majd az anyjukra is rárontott, az egyik gyereket életveszélyes megsebesítette. A kiáltásokra felfigyelt a közeli házban lakó férfi, aki elővette gázpisztolyát és három lövést is leadott - a támadó szúrásaitól ő is megsérült a karján.

Az elkövető maga hívta ki a rendőröket azzal, hogy leszúrt egy gyereket, és azzal fenyegetőzött, további személyekre is ez a sors vár, erről már a Kleine Zeitung számolt be. A mentők és a járőrök mellett a helyszínre érkezett a rendőrségi kommandó területi egysége is, mert nem volt kizárható, hogy a férfi elbarikádozta magát a házban vagy valamelyik melléképületben, ám kiderült, hogy elmenekült a helyszínről. A hatóságok este helikopterrel is keresték az elkövetőt.

A 8 éves kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték a grazi kórházba. Testvére, anyja és a szomszéd férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. 

 

2015.06.02
Kedden ismét osztrák partneroldalainkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, takarító, banki tanácsadó, szobalány, konyhai kisegítő, szakács, pincér, eladó, pénztáros és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.03
Gayer Gábor évekig volt Szombathely egyik legfelkapottabb éttermében szakács, aztán váltott, mert sem anyagilag nem érte már meg maradni, sem a szakmai előremenetelét nem látta biztosítottnak.

2015.06.03
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett zsaluzó, ács, kőműves, takarító, villanyszerelő, pék, szakács, szobalány, pincér, konyhai kisegítő, hegesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.03
Szerda délután több karambol is történt az A1-es autópályán Loosdorf környékén (Melk körzete): összesen 23 jármű ütközött több részletben a Bécs felé vezető sávban, hat autó totálkáros lett, a sztrádát többször lezárták, emiatt komoly dugó alakult ki.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség