Alsó-Ausztria: se előre, se hátra, szűk utcába vitte a GPS a magyar kamionsofőrt

2017.01.03

Beszorult egy magyar kaminon egy szűk utcába az ausztriai Hocheggben (Alsó-Ausztria, Neunkirchen környéke) hétfőn reggel. A jármű majdnem belecsúszott egy a házba, a tűzoltók szabadították ki.

A beszámolók szerint a nyerges vontató olyan kanyarban akadt el, hogy sem előre, sem hátra nem tudott mozdulni. A helyi tűzoltók parancsnoka szerint ráadásul a jeges úton fennállt a veszélye annak, hogy a jármű belecsúszik az egyik lakóházba - végül 40 centire állt meg az előre ugró háztetőtől. A tűzoltók először biztosították a rakomány nélküli kamiont, végül kötelekkel sikerült egyenesbe hozni és kiszabadítani. A teherkocsit  visszakísérték a főútra, így az eljuthatott az eredeti úticéljához, a Warthban található logisztikai centrumba.


A problémát az okozta, hogy a magyar sofőr vakon bízott a navigációs eszközben, ami végül a szűk utcába vezette. A tűzoltók szerint Hocheggben gyakoriak az ilyen esetek, tavaly körülbelül tízszer keveredtek tévútra kamionok - a hétfői esetnél a helyszín ezúttal teljesen új volt. Hocheggben nem csak a hagyományos, hanem a teherautókban használatos speciális eszközök is csődöt mondanak, így a tűzoltóság szeretne figyelmeztető táblákat kitenni: egyrészt tiltanák a teherautók behajtását bizonyos utcákba, másrészt áthúzott GPS felirattal figyelmeztetnék a sofőröket. (ORF)


Az Einsatzdoku portál fényképes beszámolója az esetről itt érhető el.

 

 

 

2017.01.02
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett pincér, recepciós, mérnök, hegesztő, logisztikus, cukrász, recepciós, villanyszerelő, asztalos, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2017.01.02
Még nem elég vastag a jég ahhoz, hogy korcsolyázni lehessen a Fertő-tavon, írja az ORF. Ha kitart a hideg idő, akkor a hétvégén elképzelhető, hogy néhány helyen megnyitják a természetes jégpályákat.

2017.01.03
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, gyári munka, hegesztő, eladó, villanyszerelő, ügyintéző, komissiózó, szakács, pincér, pénztáros, asztalos és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség