Alsó-Ausztria: baleset miatt kellett lezárni az A3-as sztrádát és a S4-es gyorsforgalmit

2016.04.05

Két baleset is történt a hétfőről keddre virradó éjszaka Alsó-Ausztriában. Az A3-as autópályán egy autós egy utánfutóba hajtott bele, az S4-es gyorsforgalmin pedig egy teherautó borult rá az út menti korlátra.

Órákig tartott a balesetet szenvedett teherautó mentése Wiener Neustadtnál Fotó: Lechner/Einsatzdoku
Órákig tartott a balesetet szenvedett teherautó mentése Wiener Neustadtnál Fotó: Lechner/Einsatzdoku


 

Az A3-as sztrádán a pottendorfi felhajtónál egy sofőr túl gyorsan vezette autóját, és belerohant az előtte haladó, utánfutót húzó és azon egy személyautót szállító, román rendszámú kisbuszba. A furgon megcsúszott, a palánknak ütközött, a trélerről pedig lezuhant az azon szállított személykocsi. A balesetet okozó jármű még 200 métert haladt, és a sávokat elválasztó korlátnak vágódott.


A kisbuszban öten utaznak egy kutyával - két személy könnyebben megsérült, de nem engedték, hogy a mentők kórházba szálíltsák őket, az állat pedig elpusztult. A vétkes sofőr sértetlenül megúszta a karambolt, az A3-as Eisenstadt felé vezető sávját két órára le kellett zárni.


A S4-es gyorsforgalmi egy kamion és pótkocsija dőlt rá a korlátra kedden hajnali három óra előtt. A sofőr sértetlenül megúszta a karambolt, azonban a jármű úgy maga alá gyűrte a szalagkorlátot, hogy a tűzoltók csak megfeszített munkával tudták szétválasztani az elemeket. Utána Wiener Neustadtból kellett nehézdarut hívni, hogy a járműszerelvényt az útra emeljék, a munkálatok reggel hét óráig tartottak. Addig az A2-es sztráda irányába vezető sáv zárva volt a gyorsforgalmin, a forgalmat a városon keresztül terelték el. 


A teherautó mentésének képei az Einsatzdoku portálon érhetőek el.

 

2016.04.03
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról hoztunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett kozmetikus, karbantartó, szobalány, pincér, konyhai kisegítő, gyári munka, asztalos, mérnök, programozó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.03
Hét kiló aranyat loptak egy murai (Steiermark) villából a húsvéti ünnepek alatt. A betörők az aranyrudak mellett luxusórát és ékszereket is elvittek.

2016.04.05
Eltörölte a roaming-díjakat az A1 Go! elnevezésű csomagjaiban az ausztriai A1 telekommunikációs társaság, így a felhasználók osztrák tarifákkal tudnak az EU-n belül telefonálni és netezni - bizonyos korlátozásokkal.

2016.04.05
Napok óta foglalkoztatja az osztrák közvéleményt egy hétfőn történt családi dráma: nyílt utcán szúrta le volt feleségét (30) és annak 29 éves húgát egy szerb férfi Kapfenbergben (Steiermark). A tettest elfogták, az eset nagy megdöbbenést okozott.

2016.04.05
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett bolti eladó, takarító, mérnök, diplomás ápoló, gyári munka, konyhai kisegítő, ács, szoftverfejlesztő és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.04.05
Egy városnyi magyar szedte a sátorfáját tavaly, és döntött úgy, hogy külföldre költözik – legalábbis a statisztikák szerint. Tavaly majdnem 33 ezren hagyták el az országot a KSH adatai alapján.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség