Akadozott a kártyás fizetés Ausztriában a nagy vásárlói roham miatt

2013.12.23

Kiütötte a kártyás fizetést hétfő délelőtti vásárlói roham Ausztriában: túl sokan akarták egyszerre használni a rendszert.

Megfeküdt - ahogy az informatikusok mondják - a bankkártyás fizetési rendszer Ausztriában hétfőn, írta a kurier.at. Aki 11 és 12 óra között pénzt szeretett volna felvenni az automatákból vagy a pénztárakban plasztikkártyával akart fizetni, annak rengeteg türelmre volt szüksége. Mint kiderült, a nagy forgalmat nem bírta el a rendszer, hosszú sorok alakultak ki a kasszáknál a nagyobb bevásárló-központokban.

Nem terminálok hibásodtak meg, hanem a rendszer terhelték túl a bevásárlást az utolsóelőtti napra hagyó osztrákok, mondta el a portál érdeklődésére a bankkártya-társaság szóvivője. Percenként több mint 3000 tranzkaciót kellett volna lebonyolítaniuk az elfogadóhelyeknek Ausztriában, az intenzív terhelés pedig hosszabb-rövidebb zavarokhoz vezetett, ráadásul az elszámolást végző központ is a legrosszabbkor jelzett hibát. A beszámolók alapján a hitelkártyákkal nem volt probléma.

A helyzet délutánra normalizálódott, az üzemeltetésért felelős cég pedig emelt szintű ügyelettel készül december 24-én délelőttre, ami szintén magas forgalmú időszaknak számít a kereskedelemben.

A nagy roham azonban nem ér véget holnap, december 27-től ismét felpörögnek a boltok, szilveszterig várhatóan a karácsonyi forgalom ötödét könyvelhetik el az üzletek: sokan ugyanis kuponokat, ajándékutalványokat adnak karácsonyra, amelyeket aztán a tuladjonosok igyekeznek a lehető leghamarabb beváltani.
 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség