A nagy plakátháború: a Kétfarkú Kutyapárt Bécsben köszönte meg az osztrákoknak az 56-os menekültek befogadását

2015.07.07

Plakátra plakát: a kormány menekültügyi hirdetményeire a Kétfarkú Kutya Párt közösségi gyűjtésből finanszírozott feliratokkal válaszolt, az egyik szlogen Bécsbe került, és megköszöni Ausztriának, hogy 1956-ban nem zárták le a határt. Az akció fogadtatása nem volt egyöntetű.

Köszönjük Ausztria, hogy 1956-ban nem zártátok le a határt
Köszönjük Ausztria, hogy 1956-ban nem zártátok le a határt 

 

A Vastagbőr és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Ötszáz plakátot helyezett ki a Kétfarkú Kutya Párt az országban, ezekkel válaszolt a kormány bevándorlásellenes plakátkampányára. A legtöbb 250,  Budapestre került, a többi különböző helyszínekre - egy jutott belőle Bécsbe is. 

A Kétfarkú Kutya Párt eredetileg 3 millió forint adományt szeretett volna összegyűjteni az akcióra, de végül közösségi adakozásból  33,3 millió forint gyűlt össze. 

A bécsi plakát a hozzászólásokban komoly vitát kavart, többen is megpróbálták a szervezetet összemosni az ellenzékkel - a kommenteket itt lehet elolvasni.

 

2015.07.06
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett programozó, szoftverfejlesztő, szobalány, takarító, gyári munka, állatorvos, segédmunkás, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.07
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett értékesítő, gyári munka, segédápoló, szerviztechnikus, ács, felszolgáló, biztonsági ember, konyhai kisegítő, szobalány és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.07.07
Az osztrákok 71 százaléka támogatja az uniós határok, így a szerb-magyar határ jobb védelmét, és 53 százalékuk áll ki az osztrák határszakasz ellenőrzésének újbóli bevezetése mellett - derül ki Kurier című osztrák lap által kedden bemutatott felmérésből.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség