A melange a legnépszerűbb Bécs kávéházaiban

A melange a legnépszerűbb Bécs kávéházaiban

2013.11.27

Bécs, 2013. 11. 27. (Compress) Egy felmérés szerint a bécsi kávé, a Wiener Melange a legkedveltebb kávéfajta az osztrák fővárosban. Cappuccinot és tejeskávét rendelnek még a leggyakrabban.

„Pincér, egy bécsi kávét legyen szíves!” – hangzik el naponta számtalanszor Bécs kávéházaiban. És nem ok nélkül. Amint a Bécsi Gazdasági Kamara felméréséből kiderül, e tradicionális bécsi intézmények vendégei még mindig a bécsi kávét részesítik előnyben, ha választaniuk kell az itallapról. A vendégek 29 százaléka dönt a fekete kávéból, langyos tejből és tejhabból álló kávéfajta mellett. 

Szorosan a sarkában a cappuccino végzett a felmérésben. A presszókávéból, forró tejből és tejhabból készülő kávéspecialitást, amelynek tetejéről nem hiányozhat a csipetnyi kakaópor, a megkérdezettek 28 százaléka választja.

A harmadik helyezettet, a tejeskávét – amit németül fordított kávénak (Kaffee verkehrt) is hívnak a sok tej miatt – a vendégek 18 százaléka részesíti előnyben. 

„A kávéházi kultúra ugyanolyan szervesen hozzátartozik Bécshez, mint az Óriáskerék vagy a Stephansdom. A bécsiek szeretik a kávéházaikat, a turistákat lenyűgözi ez a hagyomány, és most már hivatalos kedvence is van a kávéházak közönségének” – mondja a felméréssel kapcsolatban Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke.

Sok tej kevés kávéval és tejhabbal Fotó: Meinl
Sok tej kevés kávéval és tejhabbal Fotó: Meinl


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség