A hadsereg védett meg egy falut Burgenlandban: egy hétig tart a hadgyakorlat Güssing környékén

2015.02.05

Hétfő óta Güssing környékén gyakorlatozik az osztrák hadsereg 19. Vadászzászlóalja és más egységek (többek között páncélgránátosok, légi támogatási egység) – a katonák a nemzetközi rendfenntartó feladatokra készülnek Burgenlandban.

Az Osztrák Hadsereg (Bundesheer) és az ORF beszámolói szerint 1000 katona és rengeteg, páncélos és egyéb jármű vesz részt a több napig tartó akcióban.  A balkáni missziók tapasztalatain alapuló gyakorlat során stabilizációs és rendfenntartó helyzetekre készülnek a résztvevők (ellenséges felek szétválasztása stb.), a különböző egység együttműködését gyakorolják be. Kedden például egy több oldalról támadott település védelme volt a feladat, szerdán utászok vertek pontonhidat a Strém felett, csütörtökön Punitz környékén várhatóak „harci” cselekmények. A 100 ezer eurós költséggel megrendezett gyakorlat pénteken ér véget.
 

Utászok gyakorlat közben Fotó: Bundesheer/GUNTER PUSCH
Utászok gyakorlat közben Fotó: Bundesheer/GUNTER PUSCH 

Leopard páncélosok is támogatták a gyalogsági egységeket  Fotó: Bundesheer/GUNTER PUSCH
Leopard páncélosok is támogatták a gyalogsági egységeket  Fotó: Bundesheer/GUNTER PUSCH 

 


 


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség