600 ezer eurós kárt okozott Burgenlandban a keddi jégverés, sárlavina Alsó-Ausztriában

2016.07.06

Több mint 600 ezer euró kárt okozott Burgenlandban a kedd délutáni jégverés. A tartomány északi részén több mint 2000 hektáron pusztított a jég.

Az ORF beszámolója alapján Eisenstadt, Neusiedl am See, Mattersburg és Rust környékéről érkezett a legtöbb bejelentés, szántóföldi növényeket, gyümölcsösöket, szőlőültetvényeket ért a jégverés a kedd délután öt óra körül kitört viharban. Trausdorfban akkora jégdarabok estek, hogy több helyen bezúzták a házak ablakait. Emellett felhőszakadás zúdult a környékre, a tűzoltók óráig dolgoztak, mivel a víz pincéket öntött el, a szél pedig fákat döntött az utakra. Hasonló állapotokról érkeztek jelentések St. Margarethenből, Forchtensteinből, Wiesenből és Golsból.Trausdorfi felvétel a jégeső nyomairól Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Trausdorf
Trausdorfi felvétel a jégeső nyomairól Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Trausdorf


A Trausdorfi Önkéntes Tűzoltóság felvételei a károk felszámolásáról itt érhetőek el.
 

A szomszédos tartományban, Alsó-Ausztriában Gloggnitz környékét érte leginkább a vihar. A legrosszabb helyzet Schottwien-ben alakult ki, itt egy sárlavina öntötte el a település főutcáját. Több tűzoltóegység órákig dolgozott azon, hogy az utat megtisztítsák. 
 

Schottwienben sárlavina zúdult a település főutcájára Fotó: Einsatzdoku/Lechner
Schottwienben sárlavina zúdult a település főutcájára Fotó: Einsatzdoku/Lechner
 

Az Einsatzdoku tűzoltósági portál fényképes tudósítása Alsó-Ausztriából.

 

A vihar pusztítása Gols környékén:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.07.05
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett ápoló, mérnök, kőműves, hegesztő, szobalány, takarító, gyári munka, konyhai kisegítő, pénztáros, szakács, pincér, bolti eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.05
Fokozott ellenőrzésbe kezdett az osztrák rendőrség hétfőn a határátkelőkön, számolt be az ORF. Kedden reggel és délelőtt 11 kilométeres sorban torlódtak fel a teherautók Hegyeshalomnál. Dél körül viszont az Ausztriából érkezőket a magyar rendőrök kezdték ellenőrizni, kora délután csaknem 30 kilométeres dugó alakult ki az osztrák autópályán, írja a Kisalföld.

2016.07.06
Szerdán ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett villanyszerelő, bolti eladó, mosogató, konyhai kisegítő, gyári munka, mérnök, takarító, kozmetikus, recepciós, pincér és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2016.07.06
A magyar hatóságok jogtalan határellenőrzést folytatnak az osztrák-magyar határszakaszon - jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az osztrák közszolgálati televízió (ORF) kedd késő esti műsorában. Szerdára bekérették a minisztériumba a magyar nagykövetet.

2016.07.06
Elhunyt az a 23 éves karintiai rendőr, akit szombaton lőtt le egy bosnyák származású férfi Bécsben. A tettest a járőrök egy Billa-üzletben rablás közben gyakorlatilag tetten érték, azonban az illető szó nélkül tüzet nyitott rájuk.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség