40 sérült az ausztriai buszbalesetben, órákra lezárták az A2-es autópályát

2016.06.21

40 ember sérült meg kedden délben az ausztriai A2-es autópályán amikor egy szlovén autóbusz nekiütközött egy teherautónak Grimmstein és Seebenstein között, a Bécs felé vezető oldalon.


Az összetört busz Fotó: einsatzdoku.at

 

Az utasokkal teli busz egy nyergesvontatónak ütközött neki - négyen súlyosan, 36-an könnyebben sérültek meg. A súlyos sérültek között van az idegenvezető, aki a karambol során kizuhant a járműből, hárman turista pedig beszorult a roncsba, őket a tűzoltók szabadították ki. Mivel a baleset pontosan azon a szakaszon történt, ahol éppen útfelújítás zajlik. Két mentőhelikopter mellett számos mentőautó érkezett a helyszínre, így a sérülteket hamar elszállították illetve ellátták.


Az A2-es érintett szakasza kora estig zárva lesz, mivel mind az összetört busz, mind a teherautó műszaki mentése órákba telik. (ORF)

 

 

2016.06.20
Ritka csillagászati jelenséget élhetünk meg ma este: egy napra esik a júniusi holdtölte és a nyári napforduló.

2016.06.21
Kedden ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogattunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett takarító, mérnök, asztalos, hegesztő, kőműves, gyári munka, klímaszerelő, szobalány, pincér, szakács és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség