30 kilométeres közlekedési dugó Bécsben: baleset bénította meg a reggeli csúcsforgalmat

2015.06.01

Mintha egy közlekedési katasztrófafilm forgatókönyve elevenedett volna meg Bécsben hétfő kora reggel: 5 órakor egy balesetet szenvedett kamion elzárta az A23-as elkerülő mindkét sávját, ennek következtében az osztrák fővárost keletről (A4) és délről (A2) nehezen lehetett megközelíteni, bő másfél órás késéssel számolhattak a munkába igyekvők.

Megadugó a reggeli csúcsforgalomban: az A23-as elkerülőn történt baleset miatt alig lehetett bejutni Bécsbe Fotó: ORF
Megadugó a reggeli csúcsforgalomban: az A23-as elkerülőn történt baleset miatt alig lehetett bejutni Bécsbe Fotó: ORF

 

Az utóbbi évek legnagyobb közlekedési dugója alakult a baleset nyomán, írja az ORF. Reggel három, konvojban haladó teherautó közül a középső az A23-es elkerülőn, az egyik munkaterület közelében kihelyezett betonelemekre hajtott, majd azokon átbillenve áttörte a két forgalmi sávot elválasztó korlátot, majd az oldalára dőlve még egy villanyoszlopnak is nekiütközött - és mindkét irányban megbénította a közlekedést.

A sofőr állapotáról ellentmondó hírek érkeztek, volt olyan portál, amely szerint töréseket is szenvedett, az orf.at szerint zúzódásokkal vitték kórházba. Ennél jóval nagyobb gondot jelentette, hogy a férfi beszorult a fülkébe, a tűzoltók egy órán dolgoztak, hogy ki tudják szabadítani. A teherautó rakományát, 14 tonna szárított marhatrágyát és tőzeget kézzel kellett átrakodni, majd csak ezek után tudták egy speciális daruval felállítani az összetört kamiont. A legfrissebb információk szerint délre sikerült felszabadítani a balesetet helyszínét.

A baleset miatt körülbelül 30 kilométeres dugó alakult ki Bécs körül a hétfő reggeli csúcsforgalomban, az A4-es (Hegyeshalom felől) már a schwechati repülőtértől beállt, az A2-en (Graz irányából) már Guntramsdorftól már alig lehetett haladni, de az A22-en is problémák akadtak. Az elterelésre használt útvonalakon is megállt a forgalom, így legalább másfél órás késéssel kellett számolni a reggeli órákban.

A baleset okait egyelőre a rendőrség vizsgálja, felmerült az is, hogy betonfalra hajtó kamiont egy másik teherautó kényszerítette váratlan manőverre, mondta az ORF-nek a hatóság egyik szóvivője.

 

2015.05.28
Öten - köztük három gyerek - halt meg egy vonat elé hajtó Seat Alhambrában Alsó-Ausztriában, Purgstall an der Erlauf-ban múlt pénteken, további három gyermek súlyosan megsérült. Kiderült, hogy az autót vezető 26 éves férfinak nem volt jogosítványa.

2015.05.31
Vasárnap ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett raktári dolgozó, bárpincér, mosogató, szakács, CNC-szakmunkás, állatorvos, gyári munka, szobalány, eladó és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.

2015.06.01
Hétfőn ismét osztrák partneroldalunkról és más állásportálokról válogatottunk ausztriai munkákat. Egyebek mellett mérnök, recepciós, takarító, konyhai kisegítő, szobalány, szakács, pincér, masszőr, kozmetikus, gondnok és más osztrák állásokra várnak jelentkezőket egész Ausztria területén.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség