135 ezer euró a Dunában: egy zavart, idős férfi szórhatta a vízbe a rengeteg pénzt

2015.12.11

Óriási érdeklődés kísérte a múlt szombaton a Duna bécsi szakaszán a vízben lebegő 135 ezer euró ügyét: a bankókat bűncselekménnyel is kapcsolatba hozták. Pénteken aztán a Kurier úgy értesült a rendőrségtől, egy idős férfi szórhatta a folyóba a kisebb vagyont.

Száradnak az eurók a bécsi rendőrségen Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs
Száradnak az eurók a bécsi rendőrségen Fotó: Tartományi Rendőrség Bécs
 

Fordulat történt a Dunából múlt szombaton kihalászott 135 ezer euró ügyében: hétközben arról szóltak a hírek, hogy bűncselekményből származnak a bankók. Több lap információ szerint egy balkáni bűnszervezet lehetett érintett az ügyben, a felröppent hírek szerint a pénzmosási ügy miatt keresett társaság süllyesztette a vízbe a pénzt, hogy megszabaduljanak a bűnjelektől.


A Kurier péntek délután aztán bejelentette: annak ellenére, hogy egy meg nem nevezett Alsó-ausztriai településen még őrizetbe vétel is történt az esettel kapcsolatban (a rendőrség nem szolgált bővebb információkkal erről a szálról), teljesen másról van szó. A lap internetes portálja úgy értesült, hogy a tanúvallomások alapján 80-90 éves, demens férfit keresnek, aki egy zsák tartalmát űrítette a Dunába - személye egyelőre nem ismert, a rendőrök keresik.


A rendőrség úgy nyilatkozott, a megtalált összeget a bécsi találtak tárgyak osztályának adták át további "ügyintézésre". Az ORF szerint egy éve van a tulajdonosnak, hogy jelentkezzen az összegért. Egyelőre nem dőlt el, hogy indítanak-e nyomozást azok ellen, akik a rendőrség megérkezés előtt gyűjtöttek-e be a pénzből (ők sikkasztással gyanúsíthatóak), illetve a pénzért bejelentkező állítólagos tulajdonosok is bajba kerülhetnek - hiszen csalást követhettek el. (Kurier, ORF)

 

 

2015.12.06
Bécsben nem az utcán hevert a pénz szombaton, hanem vízben: délelőtt járókelők hívták a rendőrség azzal, hogy bankjegyek lebegnek az Új-Dunán az 1-es szám duzzasztógátnál. Több mint 100 ezer eurót pecáztak ki a vízből, egyelőre nem tudni, hogyan került a folyóba az összeg.

2015.12.09
Ahogy arról beszámoltunk, szombaton több mint 100 ezer eurót pecáztak ki a vízből Bécsben az Új-Dunából az 1-es számú duzzasztógátnál. A rendőrség változatlanul keresi a tulajdonost, sokan jelentkeztek, hogy övék a körülbelül 40 millió forintnyi összeg.


CarreerJet

Hirdessen portálunkon!

Címkék

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék (2. rész)

17/01/2017

Ausztriai tanácsadónk segítségével folytatjuk az osztrák szociális rendszert bemutató sorozatunkat. Ezúttal is a családi pótlék kérdését járjuk körbe.

Szociális juttatások Ausztriában: a családi pótlék 1. rész

15/01/2017

Új sorozatunkban egy ausztriai iroda segítségével mutatjuk be az osztrák szociális és munkaügyi rendszert. Az első írás a családi pótlékról szól.

Partnereink

Munkák Hollandiában

Közösség